Schouder uit de kom / Schouderluxatie

Een schouder uit de kom komt geregeld voor. En dit is wel te begrijpen; in vergelijking is de kom van de schouder heel klein in verhouding tot de schouderkop. Dit zorgt ervoor dat u uw schouder makkelijk kunt bewegen, maar het zorgt er ook voor dat de schouder niet makkelijk op zijn plaats gehouden kan worden door uw schouderbanden, of door het gewricht zelf. Uw spieren spelen de belangrijkste rol bij het op zijn plaats houden van uw schouder.

Wanneer uw schouder uit de komt raakt, schuift de schouderkop van de kleine kom. Vervelend is dat u uw schouder meteen niet meer kunt gebruiken. Een bijkomend nadeel is dat banden en kapsels beschadigd kunen raken.

De meeste bekende oorzaken zijn een val, of een ongeluk. Tevens kunnen heftige spiersamentrekkingen zorgen voor een schouder uit de kom.

Symptomen

De patiënt heeft hevige pijn en durft de arm nauwelijks te bewegen. De schouderspieren spannen als in een reflex aan om het gewricht te stabiliseren. Omdat de kop verschoven is, is er soms een duidelijke indeuking aan de buitenkant van de schouder te zien. De kop is dan op een andere plaats te voelen, meestal aan de voorkant van de schouder.

Behandelingen

Om verdere beschadigingen te voorkomen moet de schouderkop terug naar zijn oorspronkelijke positie gebracht worden. Dit gebeurt afhankelijk van de situatie met behulp van spierverslappers en pijnstillende medicatie. Wanneer u lang een schouder uit de kom heeft, kan zelfs een algemene narcose overwogen worden.

Advies

 

REGISTRATIES EN CERTIFICATEN


Wij zijn aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk, we zijn geregistreerd lid van 'De Fysiotherapeut', wij zijn aangemerkt als A-Praktijk door 'Zorg en Zekerheid' en wij zijn lid van het Rijnland Heup-Knie Netwerk.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF.
Info klachtenregeling

AFSPRAAK MAKEN
Belt u voor een afspraak met 0172-477073. U kunt ons bereiken op ieder heel en half uur, of u spreekt het antwoordapparaat in. Wij bellen u dan terug.
OPENINGSTIJDEN
Maandag:  8:30 – 21:00
Dinsdag:  11:30 – 21:00
Woensdag:  gesloten
Donderdag:  10:00 – 21:00
Vrijdag:  8:30 – 17:00
Zaterdag:  8:00 – 12:00

Telefonisch: ma - za van 8:30 – 21:00
CONTACTGEGEVENS

Polderpeil 370
2408 SG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 477 073
Email: info@fysioavondpraktijk.nl
KvK: 27359312

ONTVANG DE TIPS IN UW INBOX

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en onze laatste tips? Meldt u hier aan:

Copyright 2023 FysioAvondpraktijk H.J. Bons, Alle rechten voorbehouden