Roeierspols

Pezen zorgen voor de aanhechting van spieren aan de botten en dragen de spierkracht over van pees op bot. Op sommige plaatsen loopt de pees door een huls. Dit noemen we de peesschede. Door wrijving van de pees door de peesschede kan irritatie optreden, welke kan leiden tot irritatie/ontsteking van de peesschede.

Bij een roeierspols is er sprake van wrijving van de strekpezen van de onderarm ter hoogte van de pols (handrugzijde).

Bij een roeierspols heb je pijn en/of zwelling ongeveer 4 centimeter boven de pols aan de handrugzijde. Druk op de pees geeft pijn. Deze pijn neemt ook toe bij  het aanspannen van de spier en/of het op rek brengen van spier.

Overbelasting door werk of sport (roeien) met veel dezelfde arm- en polsbewegingen kunnen deze klacht veroorzaken. Vreemd genoeg kan ook een onderbelasting door immobilisatie (bv een periode van gips) ten grondslag liggen aan deze aandoening. Daarnaast kan een trauma zoals een val, een botsing of ene extreme belasting de klachten veroorzaken.

Neem situaties die overbelasting veroorzaken (op het werk, thuis of tijdens sport) door met jouw fysiotherapeut. Samen kunnen jullie zoeken naar een juiste balans in het gebruik van de hand en pols en het nemen van rust.

Voorkom plotselinge bewegingen. Een koudepakking gedurende 10 tot 15 minuten kan de pijn wat verminderen. Door massage kun je zelf de onderarmspieren ontspannen. Voer oefeningen uit binnen de pijngrens. Herstel van een peesklacht kan lang duren omdat het slecht doorbloed weefsel is.

REGISTRATIES EN CERTIFICATEN


Wij zijn aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk, we zijn geregistreerd lid van 'De Fysiotherapeut', wij zijn aangemerkt als A-Praktijk door 'Zorg en Zekerheid' en wij zijn lid van het Rijnland Heup-Knie Netwerk.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF.
Info klachtenregeling

AFSPRAAK MAKEN
Belt u voor een afspraak met 0172-477073. U kunt ons bereiken op ieder heel en half uur, of u spreekt het antwoordapparaat in. Wij bellen u dan terug.
OPENINGSTIJDEN
Maandag:  8:30 – 21:00
Dinsdag:  11:30 – 21:00
Woensdag:  gesloten
Donderdag:  10:00 – 21:00
Vrijdag:  8:30 – 17:00
Zaterdag:  8:00 – 12:00

Telefonisch: ma - za van 8:30 – 21:00
CONTACTGEGEVENS

Polderpeil 370
2408 SG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 477 073
Email: info@fysioavondpraktijk.nl
KvK: 27359312

ONTVANG DE TIPS IN UW INBOX

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en onze laatste tips? Meldt u hier aan:

Copyright 2023 FysioAvondpraktijk H.J. Bons, Alle rechten voorbehouden