Guyon’s Kanaal

Het kanaal van Guyon loopt van het haakvormig bot aan de duimzijde van de hand tot het pisiforme bot aan de pinkzijde van de hand.

Het dak wordt gevormd door een streng bindweefsel. Door het kanaal van Guyon lopen een slagader en een zenuw. Deze zenuw zorgt ervoor dat de kleine handspieren goed kunnen werken en is ook verantwoordelijk voor het gevoel in pink en ringvinger.

Wanneer de zenuw in het Guyon’s kanaal beklemd raakt, geeft dat gevoelsstoornissen aan de pink en ringvinger, terwijl het gevoel op de handrug normaal is. Ook zien we krachtsvermindering en volumeverlies van de kleine handspieren.

Deze aandoening kan ontstaan door herhaaldelijk trauma, door het gebruik van pneumatisch gereedschap, door een cyste, door een breuk van het haakvormig bot of door vaatafwijkingen.

De diagnose kan gesteld worden door middel van lichamelijk onderzoek. Aanvullend wordt een elektrisch spieronderzoek (EMG) gedaan en soms wordt een echo of MRI-scan gemaakt.

Door middel van rust en een spalk kunnen de klachten verdwijnen. Houden de klachten aan, dan kan een operatie overwogen worden.

REGISTRATIES EN CERTIFICATEN


Wij zijn aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk, we zijn geregistreerd lid van 'De Fysiotherapeut', wij zijn aangemerkt als A-Praktijk door 'Zorg en Zekerheid' en wij zijn lid van het Rijnland Heup-Knie Netwerk.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF.
Info klachtenregeling

AFSPRAAK MAKEN
Belt u voor een afspraak met 0172-477073. U kunt ons bereiken op ieder heel en half uur, of u spreekt het antwoordapparaat in. Wij bellen u dan terug.
OPENINGSTIJDEN
Maandag:  8:30 – 21:00
Dinsdag:  11:30 – 21:00
Woensdag:  gesloten
Donderdag:  10:00 – 21:00
Vrijdag:  8:30 – 17:00
Zaterdag:  8:00 – 12:00

Telefonisch: ma - za van 8:30 – 21:00
CONTACTGEGEVENS

Polderpeil 370
2408 SG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 477 073
Email: info@fysioavondpraktijk.nl
KvK: 27359312

ONTVANG DE TIPS IN UW INBOX

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en onze laatste tips? Meldt u hier aan:

Copyright 2023 FysioAvondpraktijk H.J. Bons, Alle rechten voorbehouden