Verhelp handklachten bij de fysio!

Handklachten

Als u veel achter de computer werkt of zwaar fysiek werk doet, zult u het vast wel herkennen: klachten van uw handen en schouders. Dit kan erg belemmerend zijn in het dagelijks leven. Het kan er zelfs toe leiden dat u uw werk niet goed meer zult kunnen uitvoeren en u mogelijk ziek zal moeten melden. Het is belangrijk om blessures van uw hand of schouder snel en goed te behandelen. Maak daarom snel korte metten met klachten van uw handen en schouders. De hand fysio kan u hier goed bij helpen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Met klachten van uw handen naar de fysiotherapeut

Als een blessure van uw hand of beide handen u belemmeren in uw dagelijks leven, is het verstandig om een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Hoe langer u wacht met het behandelen van de klachten, hoe hardnekkiger een blessure kan worden. Een hand fysio zal samen met u uw klacht geheel in kaart brengen. Als de oorzaak van de klachten is opgehelderd en de precieze blessure duidelijk is, kan er namelijk een op maat gemaakt behandelplan voor u gemaakt worden. Afhankelijk van wat uw blessure precies inhoudt, hoe lang u er al mee loopt, waar u precies pijn hebt en wat uw behandeldoelen zijn, zal de hand fysio met u aan de slag gaan. Het aantal afspraken en de inhoud ervan zijn dus persoonlijk bepaald. Daarnaast krijgt u meestal huiswerk mee. Dit zijn oefeningen die u thuis moet doen om de spieren soepel en sterk te maken. Hierdoor bent u zo snel mogelijk van de blessure van uw hand dan wel handen af en kunt u zo spoedig mogelijk weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Met klachten van uw schouder naar de fysiotherapeut

Blessures aan uw schouder, zoals een frozen shoulder, kunnen erg pijnlijk zijn. Bovendien zijn deze blessures vaak hardnekkig en soms ook lastig en langdurig om te behandelen. Het is daarom verstandig om met schouder klachten zo snel mogelijk een afspraak te maken met een schouder fysio. Ook hierbij zal de fysiotherapeut met u kijken wat uw klacht precies is. Ook zal in kaart gebracht worden wat u eigenlijk weer zou willen kunnen met uw schouder of schouders. Samen met u maakt de schouder fysio een behandelplan waarmee u aan de slag gaat. De fysiotherapeut zal tijdens de afspraken uw schouder behandelen. Thuis gaat u meestal zelfstandig aan de slag met de oefeningen die de schouder fysio u tijdens de afspraak heeft uitgelegd. Door deze oefeningen uit te voeren zal het behandelproces zo veel mogelijk bespoedigd worden, waardoor u zo snel als kan minder last zult hebben van uw schouder blessure.

Hebt u last van een blessure aan uw hand of schouder? Maak dan nu een afspraak met een schouder of hand fysio en verhelp zo snel mogelijk uw klachten. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

 

 

REGISTRATIES EN CERTIFICATEN


Wij zijn aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk, we zijn geregistreerd lid van 'De Fysiotherapeut', wij zijn aangemerkt als A-Praktijk door 'Zorg en Zekerheid' en wij zijn lid van het Rijnland Heup-Knie Netwerk.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF.
Info klachtenregeling

AFSPRAAK MAKEN
Belt u voor een afspraak met 0172-477073. U kunt ons bereiken op ieder heel en half uur, of u spreekt het antwoordapparaat in. Wij bellen u dan terug.
OPENINGSTIJDEN
Maandag:  8:30 – 21:00
Dinsdag:  11:30 – 21:00
Woensdag:  gesloten
Donderdag:  10:00 – 21:00
Vrijdag:  8:30 – 17:00
Zaterdag:  8:00 – 12:00

Telefonisch: ma - za van 8:30 – 21:00
CONTACTGEGEVENS

Polderpeil 370
2408 SG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 477 073
Email: info@fysioavondpraktijk.nl
KvK: 27359312

ONTVANG DE TIPS IN UW INBOX

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en onze laatste tips? Meldt u hier aan:

Copyright 2023 FysioAvondpraktijk H.J. Bons, Alle rechten voorbehouden