• Home
  • Frozen shoulder

Behandeling bij een frozen shoulder

Heeft u pijn aan uw schouder en gaat het bewegen van uw arm steeds moeilijker? Kunt u uw arm niet meer goed naar achteren brengen bij het aantrekken van uw jas? Merkt u bij het ophangen van de was en andere klusjes in huis dat u met uw arm minder ver boven uw hoofd kunt reiken dan vroeger? Mogelijk heeft u last van een stijve schouder ofwel een frozen shoulder, een vervelende aandoening waarbij de schouder niet alleen pijnlijk is maar ook steeds minder bewegingen kan maken. Onze fysiotherapie schouder specialist biedt deskundige begeleiding en verzorgt een frozen shoulder behandeling op maat gericht op herstel van de schouder.

Schouderklachten

Oorzaken van frozen shoulder

Vaak ontstaat een frozen shoulder door een ontsteking in het gewrichtskapsel van de schouder. Het gewrichtskapsel is weefsel dat het hele gewricht als een hoes omsluit. Als dit gaat ontsteken verkleeft het met het omliggende weefsel. Het kapsel verschrompelt en wordt hard en dik. Door de ontsteking verliest het kapsel zijn elastisch vermogen en kan de schouder steeds minder bewegingen maken. Het resultaat is een stijve schouder die steeds moeizamer beweegt. Soms is bekend waardoor de ontsteking is ontstaan, denk aan een val op de schouder, een verrekking van het gewricht, een botbreuk, een operatie of een ontstekingsziekte. Maar in andere gevallen is de oorzaak onduidelijk. Wel is bekend dat frozen shoulder vooral voorkomt bij vrouwen tussen de 40 en de 60 jaar.

Frozen shoulder behandeling

De fysiotherapie schouder specialist zal samen met u een behandelplan maken waardoor de schouder goed kan herstellen. De ontsteking in het gewrichtskapsel geneest meestal via de natuurlijke weg waardoor de beweeglijkheid weer terugkomt maar dit duurt lang. Fysio avondpraktijk kan u begeleiden met een combinatie van oefeningen en massage gericht op losmaken van het gewricht en ontspannen van de spieren waardoor u minder pijn zult hebben, stabilisatie van het gewricht door spierversterkende oefeningen en indien nodig rust voor het gewricht met bijvoorbeeld een brace. Het is belangrijk om het gewrichtskapsel niet verder te prikkelen als u gaat oefenen. Rust in het gewricht is nodig zodat de ontsteking kan genezen. De schouderspecialist begeleidt u en zorgt dat de oefeningen niet belastend zijn en geen pijn doen.

Frozen shoulder herstelt in drie fasen:

1: De bevriezende fase. Die kan 2 tot 9 maanden duren. U ervaart pijn en merkt dat bewegen steeds moeilijker gaat.

2: De bevroren fase die 4 tot 12 maanden duurt. In deze fase wordt de pijn minder maar de schouder is stijf. Bewegen gaat moeilijk.

3: De ontdooiende fase. Dit is de herstelfase waarin u merkt dat de bewegingen steeds beter en makkelijker gaan. Dit kan meerdere jaren duren. 1 op de 20 mensen houdt beperkingen ook na deze herstelfase maar de meeste mensen met

Frozen Shoulders genezen uiteindelijk helemaal.

Zoekt u deskundige begeleiding om van uw schouderklachten af te komen? Onze schouderspecialisten helpen u graag. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor uw fysiobehandeling.

REGISTRATIES EN CERTIFICATEN


Wij zijn aangesloten bij het Rijnland Schoudernetwerk, we zijn geregistreerd lid van 'De Fysiotherapeut', wij zijn aangemerkt als A-Praktijk door 'Zorg en Zekerheid' en wij zijn lid van het Rijnland Heup-Knie Netwerk.

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de KNGF.
Info klachtenregeling

AFSPRAAK MAKEN
Belt u voor een afspraak met 0172-477073. U kunt ons bereiken op ieder heel en half uur, of u spreekt het antwoordapparaat in. Wij bellen u dan terug.
OPENINGSTIJDEN
Maandag:  8:30 – 21:00
Dinsdag:  11:30 – 21:00
Woensdag:  gesloten
Donderdag:  10:00 – 21:00
Vrijdag:  8:30 – 17:00
Zaterdag:  8:00 – 12:00

Telefonisch: ma - za van 8:30 – 21:00
CONTACTGEGEVENS

Polderpeil 370
2408 SG Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 477 073
Email: info@fysioavondpraktijk.nl
KvK: 27359312

ONTVANG DE TIPS IN UW INBOX

Wilt u op de hoogte blijven van oefeningen en onze laatste tips? Meldt u hier aan:

Copyright 2023 FysioAvondpraktijk H.J. Bons, Alle rechten voorbehouden