Sportfysiotherapie

Fysiotherapie gericht op sport

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij of zij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast (fanatieke) sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.    Bij de FysioAvondpraktijk kunt u onder professionele begeleiding van een sportfysiotherapeut revalideren, preventief trainen of naar uw trainingsdoel toewerken.

sportfysiotherapie1

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij/zij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.

sportfysiotherapie2 sportfysiotherapie3

In de FysioAvondpraktijk is een oefenzaal aanwezig en de benodigde apparatuur en kennis om u van begin tot einde te kunnen begeleiden.Zo kan er zowel aan krachttraining worden gedaan als aan cardio en sportspecifieke training. Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut van de FysioAvondpraktijk kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij / zij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert. 

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden.

sportfysiotherapie4

De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

KNGF-poster-print.indd