Praktijknieuws

A-Praktijk (januari 2015)

Wij zijn per 1 januari voor Zorg en Zekerheid A-Praktijk geworden. we voldoen aan de kwaliteis eisen die Zorg en Zekerheid heeft opgesteld. Zoals ruime openingstijden, goede bereikbaarheid, goede patiënt ervarings cijfers en niet te vergeten onze specialisaties Sport-, arbeids- en schouder fysiotherapie. Wij zijn hier erg blij mee. Wij hopen dat u hier uw voordeel mee doet.

 

apraktijk

 

TENS (juli 2014)

De praktijk is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Eurocept om TENS behandelingen te gaan toepassen. Dit is een draagbaar kastje dat via elektrotherapie chronische pijnklachten onder controle kan helpen houden.

Patienten kunnen via de pijnpoli van het Rijnland ziekenhuis worden ingestuurd, maar u kunt ook zelf informeren bij uw behandelend therapeut(e) naar de mogelijkheden wanneer u chronische pijn hebt.

 

Shockwave (december 2013)

Recent hebben wij een shockwave apparaat aangeschaft, om overbelastingsklachten van pezen gericht te kunnen gaan behandelen. Vooral peesontstekingen (hielspoor, tenniselleboog, schouderpijn) kunnen middels deze therapie behandeld worden.

Shockwave valt niet onder de reguliere behandeling, hiervoor zal een extra bijdrage moeten worden betaald van 15 euro. Indien u geinteresseerd bent in deze therapievorm kunt u bij uw behandelend therapeut(e) vragen naar de mogelijkheden

 

Vervolg oefengroep ‘Samen de schouders eronder’ (november 2013)

De oefengroep van Kira draait momenteel op volle toeren en de feedback is zeer positief. In een gezellige omgeving wordt hard getraind om de schouders weer in optimale conditie te krijgen.

De eerste ronde is inmiddels bijna ten einde, in januari 2014 zal bij voldoende animo gestart worden met de volgende groepen.

Dus; wilt u onder begeleiding trainen om uw schouder(s) weer optimaal te kunnen gebruiken in uw (dagelijks) werk, meldt u dan nu aan!

Voor meer informatie zie het kopje ‘oefengroepen’ op de website of vraag bij uw behandelend therapeut(e).

 

Cursus ‘state of art; elleboog’ (oktober 2013)

Woe 30 oktober j.l. zijn Kim en Annelieke op cursus geweest in Amersfoort om de behandeling van elleboogklachten verder uit te diepen.

Zij hebben hier nieuwe behandeltechnieken geleerd om klachten als bijvoorbeeld ‘tenniselleboog’ en ‘golferselleboog’ nog beter te kunnen gaan behandelen.

Dag 2 van de cursus zal plaatsvinden op 4 december.

Dus als u klachten heeft aan de elleboog, dan bent u vanaf nu in nog betere handen in onze praktijk!

 

Oefengroep ´Samen de schouders eronder´ (juni 2013)

In September start onze collega Kira met de oefengroep ‘Samen de schouders eronder’.

Dit is een trainingsuur op de dinsdagavond van 19.00-20.00 voor patienten die schouderklachten hebben (gehad) en zo ver in hun therapie zijn dat ze de schouder kunnen gaan (op)trainen.

In een kleine setting (4-5 patienten met 1 begeleider) wordt geoefend om de schouders weer onder uw (dagelijks) werk te kunnen zetten.

Voor meer informatie zie het kopje ‘oefengroepen’ op de website of vraag bij uw behandelend therapeut(e).

 

Dry Needling (maart 2013)

Afgelopen 7-9 maart is onze collega Kim op cursus geweest in Domburg om de techniek van de Dry Needling te leren.

Na 3 intensieve, maar ook zeer informatieve dagen kan zij nu Myofasciale Pijnklachten (pijnklachten vanuit Triggerpoints in de spieren) behandelen.

Vraag bij uw behandelend fysiotherapeute wanneer u hier gebruik van wilt maken of neem de informatiefolder uit de wachtkamer mee.

 

Minimotion (februari 2013)

Afgelopen 20 februari zijn Annelieke en Kira in Tilburg op cursus geweest om de Minimotion trainingstecniek te leren.

Dit is een manier van (spier)training die zelfs bij zeer laag belastbare patienten kan worden toegepast, bijvoorbeed in een vroeg stadium van een revalidatietraject na een operatie. Deze techniek boekt dan zeer goede resultaten.

Zij zullen in de komende maanden deze techniek in hun behandelingen gaan toepassen.

 

Bedrijfsfysiotherapie (juli 2012)

Op 9 juli j.l. heeft onze collega Kim haar diploma Bedrijfsfysiotherapie in ontvangst mogen nemen.

Vanaf nu is er dus in onze praktijk ook de mogelijkheid klachten die aan werk gerelateerd zijn (door het werk ontstaan of in stand gehouden) diepgaander te laten onderzoeken.

Zij kan een analyse van de werkzaamheden en de werkplek maken. Aan de hand daarvan zal zij een op uw specifieke situatie afgestemd advies geven omtrent uw werkzaamheden en eventuele aanpassingen daarin.

U kunt bij uw behandelend therapeut vragen naar meer informatie.

 

Serious Request 2011 (december 2011)

Op 17 december heeft de FysioAvondpraktijk zich ingezet voor Serious Request.

De Opbrengst tot nu toe is € 1025,80.

We bedanken iedereen die meegedaan heeft met de Actie. Het bedrag wordt a.s vrijdag 23 december aangeboden aan het Glazen Huis.

4932_nl_editor-photo81

Hier onder een impressie van de Dag.

4932_nl_editor-photo82
4932_nl_editor-photo83
4932_nl_editor-photo84
4932_nl_editor-photo85
4932_nl_editor-photo86
4932_nl_editor-photo87
4932_nl_editor-photo88
4932_nl_editor-photo89
4932_nl_editor-photo90

De FysioAvondpraktijk komt in ACTIE voor 3 FM Serious Request!

4932_nl_editor-photo81

Zoals ieder jaar organiseert 3 FM ook dit jaar het evenement Serious Request. In de week voor kerst bewonen drie DJ’s traditiegetrouw het Glazen Huis. Dit jaar zetten Het Rode Kruis en 3FM zich samen in voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

Wij als FysioAvondpraktijk willen 3 FM graag steunen en daarom organiseren we een massage-middag.

Op zaterdag 17 december van 10.00 tot 14.00 uur bent u van harte welkom om u eens heerlijk te laten masseren.

De kosten zijn 15 euro voor 15 minuten massage, maar als u meer wilt geven mag dit natuurlijk altijd. Meld u nu aan via 0172-477073 of info@fysioavondpraktijk als u aan deze mooie actie mee wilt doen! 

Tip: geef eens een massage cadeau op 5 december! Heerlijk ontspannen de feestdagen in, wie wil dat nou niet?

 

Rijnlandschoudernetwerk

rsn

De fysioavondpraktijk is onderdeel van het Rijnlandschoudernetwerk. Het Rijnlandschoudernetwerk is een groep van gespecialiseerde fysiotherapeuten die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten.

Voor meer informatie kan u kijken opwww.rijnlandschoudernetwerk.nl

 

Oefengroepen (september 2010)

Het is mogelijk om in kleine groepjes bij ons te sporten.

In een kleine en gezellige setting geven wij u persoonlijke aandacht tijdens het sporten. Er wordt een op uw persoonlijke situatie en wensen afgestemd oefenprogramma opgesteld, welke met of zonder begeleiding van een van onze therapeuten door u kan worden uitgevoerd in onze oefenzaal.

Vraag uw therapeut naar de voorwaarden indien u hierin bent geïnteresseerd. U kunt ons ook altijd bellen voor meer informatie.

AED (mei 2010)

Sinds kort zijn wij in het bezit van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een AED wordt gebruikt als ondersteuning van de reanimatie bij iemand met een acute hartstilstand. Het apparaat controleert de hartslag en als het nodig is geeft het apparaat een stroomshock om het hart weer op gang te brengen.

We behandelen veel mensen in de praktijk en er bestaat altijd een risico dat er iemand tussen zit met een hart probleem. Om het risico op fatale hartstilstanden zoveel mogelijk te verkleinen hebben we ervoor gekozen onze zorg uit te breiden met deze voorziening. Mocht het nodig zijn dan kunnen we snel handelen en zo is de kans groter dat iemand een hart stilstand overleeft.

Het bedrijf Medivent heeft de introductiecursus verzorgd. Op twee reanimatie poppen werd de reanimatie en het gebruik van het AED geoefend.

Hieronder een impressie van de cursus middag.

4932_nl_editor-photo44
4932_nl_editor-photo45
4932_nl_editor-photo47
4932_nl_editor-photo48
4932_nl_editor-photo49
4932_nl_editor-photo52
4932_nl_editor-photo55
4932_nl_editor-photo56
4932_nl_editor-photo54
4932_nl_editor-photo60